Az élet nem egy tündér mese, de ettől még a rossz elnyerheti méltó büntetését?

Azt szokták mondani, ha az embernek van egy jó ötlete, ne tartsa magában, de nekem lehet, hogy mégis azt kellett volna. Ugyan is, ha jók az információim, pont azok éltek a bizalmammal vissza, akiktől a legkevésbé számítottam rá.

Már egy ideje fontolgatom, hogy új vállalkozást indítok, és meg is volt a szuper ötletem hozzá. A felállás úgy nézett ki, hogy szükségem lett volna egy befektetőre, aki kicsit megtámogatja a teherautó alkatrész bizniszemet. Megszereztem hozzá mindent, megvolt a beszerzéshez szükséges kontakt, a marketing ötlet, és még a webáruház készítés folyamatához is megtaláltam azt a céget,  akik az én elképzelésemnek megfelelően dolgoznak, meg volt tehát a komplett üzleti terv, de nem volt egy fillérem sem, amivel beleváhattam volna. Egy régi barátomról tudtam, hogy nagyobb összeget örököl, hiszen nem régiben halt meg szegénynek a nagypapája, és gondoltam felvetem neki az ötlete, hogy társuljunk, és osztozzunk a hasznon, fialtassuk meg a pénzét. Ez jó lett volna neki is, és nekem is egyaránt.

Azt mondta, érdekli, és hogy mutassam be az üzleti tervet, ha lát benne fantáziát, ő benne van a dologban. Nagyon profin összeállítottam és megszerkesztettem, minden költséget, partnert és jövőbeli elképzelést összerakva, majd elé tártam az egészet. Azóta nem jelentkezett. Furcsálltam, hiszen én azóta többször is kerestem, de vagy azt mondta a telefonban, hogy később visszahív, vagy fel sem vette.

webáruház készítés
webáruház készítés

Valamelyik nap szörfözgettem a neten, és csak kíváncsiságból rákerestem a leendő konkurenciákra, hát nem megtaláltam őt, egy új céggel de az én ötletemmel? Értetlenül állok a dolog elött, én nagyon megbíztam benne, és ha valóban elárult, az nagyon fáj nekem. Hihetetlen világot élünk, hogy az embereknek már semmit sem jelent a becsület és a tisztesség, nem gondolnak semennyire bele, hogy mit csinálnak másokkal, csak törtetnek előre, mindenki tapos lefele az előrejutás érdekében.

Anyám mindig figyelmeztet, hogy a jó szívem és a naivságom visz majd egyszer a sírba, én ezt mindig egy kedves jótanácsként és elővigyázatosságra intésként értékeltem, de arra sosem gondoltam, hogy ez a predesztináció egyszer valóra is válhat. Szegénynek el sem merem mesélni, mi történt, mert olyan büszke volt rám, mikor az egészet kitaláltam, nem akarok neki csalódást okozni azzal, hogy megtudja rólam, mennyire elővigyázatlan és meggondolatlan voltam.

Még nem tudom, mi tévő legyek, hiszen ez egy patt helyzet. Nem írattam vele alá semmit és nincs semmi írásos nyoma annak, hogy az üzleti terv az enyém, és az egészet tőlem tulajdonította el. Megpróbálom felvenni vele a kapcsolatot egy ügyvéden keresztül, de az a félelmem, hogy elég rafkós ahhoz, hogy ő már korábban fordult jogi tanácsadóhoz, és lekáderezte, mik lennének a következményei, ha ezt megcsinálná velem. Félek, nem tudok fogást találni majd rajta, bár rendíthetetlenül hiszem, hogy az igazság mindig kiderül, de ha nem időben, ennek sok milliós kár lehet a vége a számomra. Arról nem is beszélve, hogy egy álom foszlott szerte ezzel, és nem tudom azt sem, hogy képes leszek-e egy új álom megalkotására. Az biztos, hogy az elveim mellett továbbra is kiállok, és bízom benne, hogy a pozitív hozzáállás még mindig gyümölcsözhető lehet a számomra.