Buli a teherautóban

Nemsokára a nagybátyám, András szülinapját ünnepeljük. Meglepetés bulit szervezünk neki, méghozzá egy teherautóban. Ez is a trükk része. Ugyanis a felesége, Sára, megvette a szülinapjára azt az autót, amire olyan régen vágyott. Egy óriási teherautóról van szó, az utakon ritkán látok ekkorát. András rajong a teherautókért, és mivel költöztető cége van, ez a rajongás értelmet is nyert.

Amikor kérdeztem Sárát, hogy sikerült megszereznie a teherautót, azt mondta, van egy régi munkatársa, aki egy szervizben dolgozik, és ő ajánlotta, mert szerinte nagyon jó vétel. Elvileg Sára már egy ideje szólt a férfinak, hogy tartsa nyitva a szemét, mert szüksége lenne egy jó kis teherjárműre, persze jutányos áron.party kellékek

Az új teherautó azért elég nagy beruházás a végére. Mire megkötötték az adásvételi szerződést, és az apró hibákat is kijavították a szervizben, az összeg majdnem megmásfélszereződött. Ezért úgy beszéltük meg, hogy mi, többiek szervezzük meg és vezényeljük le a bulit a járműben, emellett, aki akar és tud, az bele tud adni némi anyagi javat a vásárlás költségébe.

Persze a buli szervezéséből én is kiveszem a részem: rám jutott a party kellékek beszerzése.

Szerencsére a feladat megoldásához rögtön segítséget is kaptam. A húgom mondta, hogy van egy webshop, ahol lehetséges, hogy megtalálom az összes party kelléket. Mesélte, hogy ő pár hónappal ezelőtt rendelte onnan a barátnője lánybúcsújához szükséges dolgokat. Át is küldte a honlap címét.

Persze még van vagy egy hónap András szülinapjáig, de jobban szeretem, ha a dolgok időben el vannak intézve. Még szerencse, hogy most is így gondoltam, és ahogy a húgom átküldte a címet, rögtön meglátogattam a honlapot. Felfedeztem, hogy héliumos lufit is lehet rendelni, de ahogyan az oldal szabályait nézegettem, sok rendelésnél egy hónapra előre kell leadni azt. Még szerencse, hogy volt pár napom, mielőtt lejárt volna a határidő.

Felhívtam András feleségét, hogy megkérdezzem, mit gondol arról, hogy a party kellékek egy részét héliummal töltött lufik teszik ki. Tetszett neki az ötlet, így pár nappal ezelőtt meg is rendeltem a szolgáltatást. Emellett papírpoharak, függő dekoráicó, néhány konfetti, és egy BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! felirat tette ki a party kellékek másik részét. Felhívtam őket, hogy megmondjam, ezeket a kellékeket ne küldjék ki külön, elég, ha a lufikkal együtt hozzák.

Így szerencsére mindent sikerült elintéznem, még jóval a buli előtt.

Sára, András felesége a teherautót a szüleinél rejtegeti a szülinapig. Úgy beszéltük meg, hogy a kitűzött szombati időpontban reggel, amint a lufik és egyéb party kellékek megérkeztek, feldíszítjük az autót, még ott a szüleinél. Csak 11-re megyünk el vele Sáráékhoz, addigra András pont neki fog készülni a tévézésnek, ahogyan általában szombatonként.

A meghívottak is 11-re érkeznek, hogy teljes legyen a meglepetés. Úgy tervezzük, hogy egy utcával korábban felvesszük őket, ők bebújnak a teherautó csomagterébe, és mikor András kijön a kertbe, hogy megnézze, mi ez a felfordulás, akkor előugranak a kocsiból.

Szerintem remek a terv, Sára fejéből pattant ki az egész. Persze a többiek is segédkeznek, anyuék például a kajafelelősek, a harmadik tesójuk, Béla pedig az italt intézi.

Szeretem, amikor a család csapatként működik együtt, mert közelebb hoz minket egymáshoz. Főleg emiatt is kértem meg a húgomat, hogy segítsen a party kellékek elrendezésében. Persze eleinte húzta a száját, de a végén belement a dologba.

Sára szüleinek is nagyon tetszett ez az ötlet, meghatónak találták, hogy még 20 év házasság után is így szeretik egymást, odafigyelnek a másikra. Mondjuk szerencsére a mi családunkban elég kevés a válás, legalábbis az átlagosnál biztosan kevesebb.

Most mennem kell, mert lemérjük a teherautó csomagterét Sárával, hogy tudjuk, mekkora bútorokat rakjunk be a bulira.

Remélem jól sikerül, mert nagyon sokat készülünk rá.