Kamion apának, babakocsi a babának

Általában építőipari kellékeket szállítok több országot átívelően, de egyszer, egy sürgős kimaradás miatt a főnököm egy új feladattal bízott meg. Babakocsikat kellett szállítanom a gyártótól egy nagy lerakatba. Utána vissza is került minden a régi kerékvágásba, de ahogy lejárt a három hetes munkaidőm és haza mentem, a feleségem egy csodahírrel fogadott: ekkor mondta el, hogy terhes. Leírhatatlan a boldogság, amit akkor éreztem, emellett pedig sokat nevettem, hogy a sors azért küldött a babakocsigyárhoz hogy előre jelezze, hogy mi vár rám otthon. Persze akkor semmi ilyesmi eszembe sem jutott, de utólag nagyon jókat tudok nevetni rajta.

Mindenesetre, ha mást nem is tudtam a gyereknevelésről, de ismertem néhány babakocsi márkát. Felhívtam a kollégámat, akit anno helyettesítettem és megkértem, hogy meséljen egy keveset a témáról. Ő azt mondta, hogy azokat a márkákat kevésbé ismeri, amiket szállítani szokott, de mivel már négy gyerek édesapja, szívesen ajánl babakocsit. Ő egy online webshopról rendelte az első babakocsit, ami tökéletesen szolgálta az első két gyerekét, és azt mondta, hogy még a harmadiknak is jó lett volna, hiszen semmi baja nem volt, csupán annyi történt, hogy a harmadik egyszerre érkezett a negyedikkel és ikerbabakocsit kellett vásároljanak. Mondta, hogy ő már azóta eladta mindkét babakocsit, szóval mást nem tud ajánlani, csak a webshopot és hogy mindenképp járjunk utána, hogy hány baba készülődik a külvilágra.

Szerencsére (főleg mert izgultunk), csak egy gyerekkel volt megáldva a feleségem, úgyhogy egy sima babakocsira volt szükségünk. Megnéztem hát a webshopot, amit a munkatársam ajánlott és ott kezdtünk el böngészni. Nagyon bő volt a választék, mi meg kezdők voltunk a témában, de a feleségem beleszeretett a multifunkcionális babakocsi fogalmába (a legtöbb egyébként az volt a választékból). Azt mondta, hogy ő még emlékszik, hogy mennyi baj volt a kisebb testvérei babakocsiival, mert többre volt szükségünk a növekedésük folyamán, ami csak plusz helyett foglalt és plusz erőfeszítést igényelt a cserélgetésük. Végül is kiválasztottunk egy drapp színű, multifunkcionális darabot. Volt hozzá külön mózes kosár rész, külön sportos hordozó és autós hordozó, ráadásul mindhármat fel lehet rakni menetiránnyal szembe és háttal is. A babakocsi véd az UV sugaraktól, olyan anyagból van, amit nem szeretnek a bacilusok, van hozzá szúnyogháló és esővédő is. Olyan, mint az én kamionom, amivel dolgozni szoktam: az is be van rendezve, hogy élni tudjak benne, amikor három, vagy négy hétre elutazom. A gyereknek is olyan jó dolga lesz ebben a babakocsiban, hiszen mindennel a lehető legjobban fel van szerelve. Most már csak azért drukkolok, hogy a következőnek is jó legyen ez, és nehogy úgy járjak, mint a kolléga, hogy egyszerre kettő érkezik.