Kertészként költöztem, az új otthonom Nyíregyháza lett

Az, hogy valaki a XXI. században kertészként tevékenykedjen, sokakból meglepődést vált ki. Azt gondolnák, már nincs is szükség manapság kertészekre, sokaknak a reneszánsz idők jutnak erről a szakmáról eszükbe, mikor a kertészek még fontos szerepet töltöttek be a királyi udvarban és a palota körüli zöldet csodálatos virágokkal, ligetekkel frissítették fel, ezzel is szimbolizálva az uralkodók gazdagságát. Manapság ez már nyilván értelmét vesztette és nem is ez a lényege ma a kertészkedésnek. Én speciel Nyíregyházán dolgozom az önkormányzatnál, mint főkertész. Nemrég költöztem a városba, pont emiatt a munka miatt. Nem mondom, hogy könnyű volt megfelelő lakást találnom, de egy király oldal segített ebben, mindjárt el is mesélem, hogy hogyan.

De először ott kezdeném el, hogy valahogy el kellett indulnom a költözéssel, a városváltással. Első lépésként beruháztam egy kisteherautóra. Bizony, mert ez nem csak a költözésnél jött jól, hanem a munkám során is használhatom. Sok minden belefér a kocsiba, ha földes zsákot, kerti eszközöket, a padok elemeit kell szállítanom a helyszínekre. Ez nem volt kis kiadás, ezért olyan lakásra volt szükségem, ami belefér a büdzsémbe.

Budapestről mentem vidékre, szóval nem kis távolságról volt szó. Édesapám sokat segített a pakolásban, költözködésben, de a lakást egyedül kellett megtalálnom. Azt mindenki tudja, hogy rengeteg ingatlaneladással foglalkozó oldal van, de vajon azzal ki van tisztában, hogy melyek a legmegbízhatóbbak? Nekem sikerült az egyik ilyet megtalálnom, mégpedig egy addig számomra ismeretlen weboldalt, a Nextaprót.

eladó lakás Nyíregyháza

Róluk tudni kell, hogy nem csak ingatlanokat, de mindenféle holmit lehet rajtuk keresztül árulni. Rengeteg kategória van, ahol lehet keresgélni és feltölteni is. Mivel nekem az eladó lakás Nyíregyháza városában vagy környékén volt a releváns, én csak erre koncentráltam, de miután megvoltak a remek tapasztalataim a weblappal kapcsolatban, biztos voltam benne, hogy ha bármire szükségem lesz, ott fogom megnézni először. Visszatérve a lakásnézegetésre, az oldal nagyon megkönnyítette a dolgomat. Egyszerű volt keresni, be tudtam állítani az árkategóriát, ami nekem ugye kiemelten fontos volt és így csakis olyan lakások közül kellett választanom, amelyek számomra szóba jöhetnek. Meglepően sok ilyet dobott ki a Nextapró és a hirdetésfeladók is részletes leírásokat osztottak meg az árulandó ingatlanjaikról. Szerencsére nem kellett külön e-mailt írnom senkinek, mivel a Nextaprón elérhető az a funkció, hogy az oldalon keresztül fel lehet venni a kapcsolatot a hirdetővel. Én három lakás tekintetében így is cselekedtem, ez volt az a három, amit megtekintésre érdemesnek találtam. Az eladók jó fejek és rugalmasak voltak, tekintetbe vették, hogy én messziről jövök és hozzám igazították a naptárukat. Végül az egyik lakás lett a végső befutó. Az hirdető is örült, hogy a Nextaprón keresztül bukkantam rá, mondta, hogy ő is első kipróbálója volt az oldalnak, sok más ingatlanhirdetős weblapra is felrakta a lakását, de végül a mindkettőnk számára addig ismeretlenen sikerült egymásra akadnunk.

Miután megtörtént a költözés, a munka is elkezdődött. Azóta is minden zökkenőmentesen zajlik az életemben, a lakás pont olyan, amilyennek a hirdető megírta, megmutatta és a Nextapró továbbra is a legjobb hirdetős oldal, amivel valaha találkoztam.