Napelem rendszer pályázat, telepítés, sőt, autószerelés – izgalmas témák egy helyen

Engem általában sosem érdekeltek az autók, a teherautók, és semmi egyéb. Pedig rengeteg lány ismerősöm van, akik nagyon otthon vannak ebben a témában. Engem sajnos sosem érdekelt, és nem is gondoltam volna, hogy valaha is fog. Addig, amíg nem találkoztam a férjemmel. Neki van egy ismerőse, aki teherautókkal foglalkozik, illetve autókat is szerel. A mi autónkat is ő szereli mindig, ha gond van vele. Szerencsére ritkán szokott.

A férjem volt az a személy ugyebár, aki bemutatott neki, mégpedig akkor, amikor legelőször tönkrement az autó, amit közösen vettünk. Elmentünk tehát ehhez az ismerőséhez, és megláttam egy teherautót nála. Nem mindennapi teherautó volt. A sajátja volt, nagyon szépen le volt festve, igényesen nézett ki, látszott, hogy karban tartja és vigyáz rá. Amikor ott voltunk nála először, elmondta neki a férjem, hogy mi a gond a kocsival, és megbeszéltük közösen, hogy mit lehet vele kezdeni, hiszen nem mindegy, hogy mennyit is kellene rá költeni.

Akkor, aznap kezdett változni a véleményem a témával kapcsolatban. Olyan elmélyülten, izgalommal tele magyarázta nekünk, hogy mi a gond, mitől alakulhatott ki és, hogy hogyan is tudná megoldani ezt a problémát. Elgondolkoztam rajta, hogy mennyi időbe is telhetett vajon neki, hogy így kitanulja ezt a szakmát. Tudom, hogy sok időbe telik, hogy valaki egy bizonyos iparágban vagy szakmában ekkora tudást szerezzen, hiszen én is sok időt fektettem bele abba, amivel most foglalkozom. Akarom mondani: amikkel most foglalkozom.

És valami hasonlót éreztem akkor is, amikor eldöntöttük közösen a férjemmel, hogy napelem pályázatot nyújtunk be. Az interneten találtunk egy weboldalt, „napelem pályázat magánszemélyeknek” címszóval , és azonnal felkaptuk rá a fejünket.  Hiszen ez a téma is olyan, amihez nagyon jól kell érteni, több szakemberre is szükség van egy ilyen telepítési folyamat során.

Gondolkoztunk ezen már legalább két éve, de sosem jutottunk dűlőre a kérdéssel kapcsolatban. Egészen addig a napig. Utánajártunk még jobban a témának, aztán fel is kerestük a céget, és kértünk árajánlatot is. Hosszas megbeszélések követték ezt az egészet, részünkről kicsit hosszabbra sikerült a folyamat lebonyolítása, mert mindig közbejött valami. Általában vagy a házban ment tönkre valami, amit azonnal meg kellett csináltatni, vagy a munkában lett annyi feladatunk, ami miatt nem tudtunk a napelem témával foglalkozni úgy, ahogy szerettünk volna.

Szerencsére a megbízott cég nagyon türelmes volt és segítőkész, mindenben segítettek, ami azért számunkra elég nagy könnyebbséget jelentett. Volt néhány dolog, amit nekünk kellett elintézni, hogy aztán a folyamat szépen a maga módján haladni tudjon. De ez természetes, hiszen nem hullik minden csak úgy az ember ölébe. Bár kivételek mindig adódnak, de ez más tészta.

Néha komolyan mondom, ámulattal hallgattam telefonon keresztül és személyesen is a szakembereket, olyan sok minden van, amire ilyenkor figyelni kell és ők ezt mind fejben tudják tartani, el tudják intézni, meg tudják mondani, mit és hogyan kell csinálni és ők ezt meg is tudják valósítani. Nem kis munka van egy ilyen napelem rendszer telepítésben.

A napelem pályázat szerintem nagyon jó dolog, hasznos mindenki számára, aki napelem rendszer telepítésen gondolkozik. Arról meg nem is beszélve, hogy a napelem rendszer telepítés egy olyan dolog, amivel a megrendelő abszolút jól jár. A rendszer telepítésébe fektetett összeg megtérül, ki tudjuk ezzel váltani a villanyszámlánkat is. Sőt, az már egy külön fejezet is lehetne, hogy a napelem mennyire környezetbarát. Ez a téma pedig a mi időnkben, lássuk be, igazán aktuális téma. Egyre többször olvasni erről a különböző portálokon, egyre nagyobb szerepet kap a téma a politikában is, és az emberek is kezdenek egyre környezettudatosabbak lenni. Persze van még hova fejlődnie a világnak, vigyázni kell a környezetünkre, a napelem rendszer használata pedig ehhez ez hatalmas nagy lépésnek számít.

Minket elsősorban ez is nagyon motivált, mi is odafigyelünk a férjemmel arra, hogyan is élünk. Most pedig még boldogabbak vagyunk, mert már mi is napelem rendszer tulajdonosok vagyunk. Már néhány ismerősünknek is elecseteltük, hogy milyen jó megoldás is ez tulajdonképpen és, hogy nekik is be kellene ebbe fektetniük. Igaz, néhányan csak vállat rándítottak rá, mert nincsenek olyan helyzetben, és elmondásuk szerint, van más, amire nagyobb hangsúlyt kell fektetniük, de akadt köztük olyan is, aki olyannyira megfontolta ezt a kérdést, hogy már fel is vette a kapcsolatot ezzel a céggel, aki nekünk is segített. Büszkék vagyunk rá, hogy végre léptünk, és arra is, hogy ilyen barátaink vannak, akik hasonlóképpen gondolkoznak, mint mi.