Swarovski fülbevaló az új autónkban – a feleségem kiakadt

Mivel a családi vállalkozásnak már régóta szüksége lett volna egy kis teherautóra, úgy döntöttünk veszünk egyet. Sokáig nézegettem, melyik lenne a legmegfelelőbb választás, aztán kiválasztottam, kinéztem egyet, elmentem és megvettem. A nagy kaland innen kezdődött:

Mindig, mikor új autót veszünk, az első dolgunk, hogy elmegyünk egy autómosóba és kitakaríttatjuk kívül-belül tisztességesen. Van már egy jól bevált helyünk, mindig oda megyünk, mert a srácok nagyon becsületesek és tisztességesek, szépen megcsinálják, amit kérünk, és korrekt áron dolgoznak.

Most is az volt az első dolgom, hogy elgurultam vele a mosóba, és megkértem, hogy szépen takarítsák ki. Néhány óra múlva mentem érte és csillogott, villogott, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Sosem csalódtam még bennük és tudtam, hogy most sem fogok, de persze mindenki tévedhet. Hazamentem, és gondoltam, bemutatom a családnak az új járgányunkat. Először megcsodálták kívülről, aztán mindenki beszállt és elkezdte tüzetesen megnézni, milyen fakkok és tartók vannak a belső térben. Egyszer csak arra eszméltem, hogy a feleségem olyan taslit adott, hogy majdnem lefejeltem a kormányt. Hirtelen fel sem fogtam mi történt, aztán mikor kitisztult a kép és ránéztem, látom, hogy egy fülbevaló van a kezében. Hirtelen nem értettem, mi a baja, hogy mi közöm van nekem ahhoz a fülbevalóhoz, de aztán mikor elkezdett rikácsolni, rájöttem, hogy azt hiszi, valami olyan nő hagyta a kocsiban, akihez nekem közöm van. Elkezdtem röhögni, de azt vettem észre, hogy ezzel, sokkal jobban felbőszítettem, szóval inkább abbahagytam. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy most hoztam el az autót, tulajdonképpen az a fülbevaló bárkié lehet, de szerintem meg sem hallotta, amit mondok, csak a saját gondolataival és elméleteivel volt elfoglalva.

Arra hivatkozott, hogy ha most hoztam el a mosóból a kocsit, ahogyan állítom, akkor az csak akkor kerülhetett oda, miután elhoztam, és hogy tuti megcsalom. Végül is, az elmélet maga nem rossz, egész ügyesen összerakta, csak hogy nem igaz. Gondolkodtam, hogy hogy tudnám bebizonyítani, hogy nem én voltam, hogy semmi közöm z egészhez. Megfordult a fejemben, hogy visszamegyünk a mosóba, de gondoltam, ha ott maradt és nem szóltak, biztosan nem vették ők sem észre. Tanácstalan lettem. Az asszony beviharzott a házba én meg mentem utána jobb ötlet híján. Azonnal a gép elé ült, és rákeresett arra, hogy swarovski fülbevaló. Fogalmam sem volt róla, hogy ennek mi értelme volt, de hiába kérdezgettem, nem szólt hozzám. Mikor már az agyára mentem a szövegemmel, kibökte, hogy meg akarja nézni, hol lehet pontosan ilyen fülbevalót venni, és abból ő rá fog jönni, ki az a nő, aki a kocsiban hagyta. Már majdnem nekiálltunk ezen is veszekedni, hogy mekkora marhaság, mikor megcsörrent a telefonom. Egy gepárd gyorsaságával ugrott oda, hogy megnézze ki az. Én felajánlottam, hogy vegye fel ő, mivel nem írt ki számot, de azt mondta, vegyem csak fel én, majd ő hallgatózik. Azzal a nyugalommal, hogy nő, maximum rokon lehet, felvettem. Az autókereskedő volt az. Kérdezte, hogy nem találtunk-e véletlenül egy fülbevalót, mert az előző tulaj úgy emlékszik, az autóban felejtette, és rajta keresi. Nagyon nagy kő esett le a szívemről, de láttam, hogy a feleségemnek is. Végül is a lényeg, hogy hamar megoldódott, és kiderült az igazság. mert az igazság mindig kiderül. A lényeg, hogy ha új autót veszünk, legyünk körültekintőek. Vagy vigyük magunkkal az asszonyt, vagy nézzük át rendesen az autót takarítás után akkor is, ha megbízunk abban, aki takarítja, mert sosem lehet tudni, mit hagyott benne az előző gazdi a kocsiban.

Az eset végére pedig, mikor az asszony lenyugodott, eszébe jutott, hogy talált egy szuper ékszerwebshopot, miközben nyomozott, ahol nagyon szép ékszerek vannak, és szeretné, ha rendelnék neki onnan néhányat. Nem mertem vitatkozni, belefáradtam az előző vitába, szóval rendeltem. Legyen meg a boldogsága. Én csak annyit szeretnék, hogy béke legyen, és ne pöröljön velem, ha fülbevalót talál az új autónkban.